بیست و سومین جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان روز پنجشنبه 23 آذر ماه 96 با حضور دکترمروج الشریعه، استاندارخراسان جنوبی، امام جمعه سرایان، نماینده مردم فردوس، طبس، سرایان و بشرویه، رئیس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی استان، فرماندار شهرستان سرایان و مدیران کل عضو ستاد و مدیران شهرستان، در شهرستان سرایان برگزار شد.
بیست و سومین جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان روز پنجشنبه 23 آذر ماه 96 با حضور دکترمروج الشریعه، استاندارخراسان جنوبی، امام جمعه سرایان، نماینده مردم فردوس، طبس، سرایان و بشرویه، رئیس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی استان، فرماندار شهرستان سرایان و مدیران کل عضو ستاد و مدیران شهرستان، در شهرستان سرایان برگزار شد.
در این جلسه که با رویکرد توجه به اقدامات، برنامه ها و چالش های شهرستان سرایان در حوزه اقتصاد مقاومتی تشکیل شد گزارش عملکرد، اقدامات و برنامه های دستگاه های اجرایی حوزه اشتغال و تولید شامل صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و اشتغال مورد بررسی قرار گرفت. جلسه با اعلام دستور کار توسط محمدهادی آرین،رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان آغاز شد.
حجتالاسلام احمد نجمیپور در بیست و سومین جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی شهرستان سرایان اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب هر سال به زیبایی نقشه راه کشور را ترسیم میکنند و چند سال متوالی بحث اقتصادمقاومتی را در کشور مطرح کردند.
وی با بیان اینکه مبانی اقتصاد مقاومتی در کشور تحقق پیدا نکرده است، گفت: باید حوزویان، دانشگاهیان و فرهیختگان موضوع اقتصاد مقاومتی را تبیین کنند.
امام جمعه سرایان با تاکید بر تلاش حاکمیت دولت،رسانهها و مردم در تحقق اقتصاد مقاومتی به اقتصاد تک محصولی شهرستان سرایان اشاره کرد و افزود: در شهرستان سرایان تعاونی روستایی شکل گرفته و طرح خرید زعفران تضمینی توسط این تعاونی انجام میشود، یکی از مشکلات مهم مردم این است که تعاونی زعفران ممتاز را خریداری میکند و زعفران کمتر از یک کیلو را خریداری نمیکند و این موضوع به معنای شکست کشاورزان است چرا که ۹۴ درصد زعفران تولیدی این شهرستان به صورت زعفران دسته است.
وی ادامه داد: فروش زعفران به نفع دلالان است، یک دسته زعفران 15 تا 16 هزار تومان است و دلالان آن را تبدیل به ممتاز میکنند و با سود خوبی به فروش میرسانند.
امام جمعه سرایان خاطرنشان کرد: باید ظرفیت تولید در کشور بالا برود و واردات در حد مطلوب و صادرات در حد عالی انجام شود برخی مواقع بر روی محصولات و کالاهایی سرمایهگذاری میشود که دارای کیفیت پایین است و کشاورزان ضرر میکنند.
نجمیپور با بیان اینکه سه نظام تولید، توزیع و مصرف باید به صورت هماهنگ باشد، اظهار کرد: حوزه علمیه شهرستان قدمت 60 ساله دارد اما فعالیت خود را از هشت سال پیش با جذب 120 طلبه آغاز کرده است و در حال حاضر حوزه علمیه در زمین استیجاری واقع شده و ساختمان آن نیز فرسوده است و برای زمین جدید حوزه علمیه 300 میلیون تومان اعتبار نیاز است که 50 درصد آن تأمین شده است.
امام جمعه سرایان گفت: شهرستان سرایان در حوزه بهداشت و درمان موفق بوده است اما بیمارستان سرایان نیازمند تأمین اعتبار است و کمک مسئولان را میطلبد.
نجمی پور ایجاد بخش مرکزی شهرستان، تبدیل نمایندگی به ادارات مستقل ،رفع مشکلات اوقاف به ویژه در شهرآیسک، توسعه دانشگاهها ی این شهرستان و تامین اعتبار ساخت سالن آمفی تئاتر سرایان را خواستار شد.
امیرحسنخانی نماینده مردم فردوس سرایان طبس و بشرویه در مجلس شورای اسلامی در سخنانی به بالا بودن شاخص های اجتماعی و مشارکت بخش خصوصی و تعاونی در شهرستان سرایان اشاره کرد و بر تأمین سهم دولت در تعاونی ها و صندوق های خرد زنان تاکید کرد.
وی افزود: شهرستان سرایان با نرخ بیکاری ۱۶.۶ درصد بالاترین نرخ بیکاری را در استان خراسان جنوبی دارد.
وی از دشت سرایان بعنوان بحرانی ترین دشت استان و کشور یاد کرد و فرونشست زمین تا عمق ۶۰ متر را نگرانکننده توصیف کرد و از استاندار خراسان جنوبی خواست ضمن تسریع در پیگیری طرح انتقال آب به استان خراسان جنوبی، دوبانده کردن محور ارتباطی سه راهی روم -سرایان و آیسک- فردوس را که از دور هفتم مجلس شورای اسلامی مصوب شده است پیگیری شود.
وی با بیان اینکه در صورت توجه به جاده دیهوک ـ فردوس، فردوس ـ سرایان، سرایان ـ روستای چرمه، روستای چرمه ـ خضری می تواند بخشی از ترانزیت و حملو نقل در استان به این جادهها منتقل شود.
وی خواستار رفع مشکلات نواحی صنعتی آیسک و سه قلعه برای جذب سرمایه گذار و کاهش نرخ بیکاری با ایجاد اشتغال در بخش صنعت وتولید شد.
نماینده مردم سرایان، فردوس، بشرویه و طبس در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بیمارستان 32 تختخوابی شهرستان سرایان تنها ظرفیت 22 تخت دارد و در حال حاضر کلینیک در بیمارستان وجود ندارد که نیاز به توجه و پیگیری دارد.
مهدی کریمی، فرماندار شهرستان سرایان وجود ۷ نوع ماده معدنی ، ۳۰۰ روز آفتابی ، کویر( بهشت منجمان) و سه قلعه را از جاذبه های گردشگری سرایان و تولید انار ،پسته و پنبه را ظرفیتهای توسعه این شهرستان برشمرد و گفت: به دنبال سرمازدگی و کمآبی سه محصول عمده انار ـ زیره و پنبه با افت کشت و تولید روبرو شده است که ۱۷۴ هزار نفر روز ظرفیت اشتغال منطقه را از دست داده ایم.
در ادامه مدیران کل صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سرپرست دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری به ارائه گزارش پرداختند.